2017-05-10 10:27:44• hírek • Szatmár.ro

Kaktuszkiállítás és –vásár nyílik

Idén május 16. és 21. között rendezi meg hagyományos kaktuszkiállítását a szatmárnémeti székhelyű, de országos érdekeltségű Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Szatmár Megyei Múzeum ad otthont az eseménynek.

A kiállítók között nemcsak helyi, hanem más megyék, többek közt Nagybánya, Kolozsvár, Temesvár gyűjtői is képviseltetik magukat növényeikkel. Emellett a kiállítók között találjuk majd a debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság, valamint a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületét is.

A kiállítás elmaradhatatlan része a vásár, melynek során ugyancsak széles fajtacsalád közül lehet majd válogatni. Szombaton délután két órai kezdettel szimpóziumra kerül sor a Szatmár Megyei Múzeum nagytermében. Az előadások többek közt a kaktuszok szaporításáról, oltásáról szólnak majd. Az előadásokon bárki részt vehet.

Újdonságnak számít, hogy idén első alkalommal az egyesület a kiállítás keretén belül megrendezi a Legszebb Kaktusz Versenyét, ennek során az egyesületi tagok benevezhetnek egy növényt a megmérettetésre, amelyek közül a látogatók szavazatai döntik majd el melyik a legszebb tövises növény. Az expó naponta 10 és 17 óra között tart nyitva.

A kiállítás utolsó napján, azaz vasárnap 14 óráig várják a látogatókat. A belépés ezúttal is ingyenes. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: